Lotgenotencontact

Borstkanker is een ziekte die veel mensen treft. Misschien wil je met iemand praten die hetzelfde heeft meegemaakt. Een gesprek met iemand die weet waarover het gaat, ken helpend zijn.

Er zijn een aantal organisaties waar je terecht kan.

Naboram

Dit is een lotgenotenvereniging die al 40 jaar vrouwen mét en na borstkanker bij elkaar brengt. Ze ondersteunen (ex)-borstkankerpatiënten in de regio Antwerpen in de verwerking van hun ziekzijn en patiëntzijn.

Zowel voor vrouwen als mannen met borstkanker.

www.naboram.be

Neo-Ma

Dit is een lotgenotengroep die bijstand, hulp en ondersteuning biedt aan mensen geconfronteerd met borstkanker, genetische, familiale of aangeboren borstaandoeningen, en/of borstreconstructie. De lotgenoten-vrijwilligers staan paraat om je te helpen en bij te staan voor, tijdens en na de medische behandeling(en).

www.neo-ma.be

Naast deze zelfhulpgroepen kan je ook terecht bij andere organisaties voor ondersteuning en informatie.

Kom op tegen Kanker

Deze organisatie zamelt fondsen in die ze aanwenden voor wetenschappelijk onderzoek en het opkomen voor de rechten van mensen met kanker. Daarnaast organiseren ze allerlei activiteiten zoals workshops en de dag tegen kanker.

www.komoptegenkanker.be

De stichting tegen kanker

Deze organisatie financiert wetenschappelijk onderzoek naar kanker en psychosociale projecten die de levenskwaliteit helpen verbeteren. Ze werken mee aan preventie en hebben een uitgebreide website.

www.kanker.be